ECO-CSÍK – Térségi Hulladékgazdálkodó
Válasszon nyelvet:
ECO-CSÍK
Térségi Hulladékgazdálkodó
Akác utca 1 szám, Csíkszereda +40-737 026869 office@ecocsik.ro

A csíkszeredai tavaszi nagytakarítás számokban

A portalanításból származó utcai szemétmennyiség megközelíti a 350 tonnát, a zöld hulladéké pedig meghaladja a 700 köbmétert – mindez messze túlmutat a tavalyi csíkszeredai tavaszi nagytakarítás eredményein, amiért köszönettel tartozunk a város lakóinak is!


Csíkszeredában március 25-én kezdődött és április 12-én ért véget a – lomtalanítással párhuzamosan szervezett – tavaszi nagytakarítás. A lomtalanításból származó hulladék mennyiségének összesítése folyamatban van, de a nagytakarítást illetően rendelkezünk már a mérvadó adatokkal.

Ezeknek tükrében kijelenthető, hogy hatékonyabb munkát tudtunk végezni, mint 2018-ban. A közterületnek minősülő utak, járdák portalanításából, illetve a zöldövezetek takarításából 349 tonna szemét (többnyire sár) származik, ez 13,68 százalékkal több, mint amennyit tavaly gyűjtöttünk.

Sokkal szembetűnőbb azonban a zöld hulladék mennyisége: 712 köbméter növényi hulladékot szállítottunk el, ez pedig 54,11 százalékkal haladja meg a 2018-as mennyiséget. Ennek a nagy aránynak az eléréséhez szükség volt arra is, hogy a városlakók lelkiismeretesen metszették a fákat, bokrokat, és összegyűjtötték az avart.

Az utcaseprés, hulladékszállítás alkalmával kilenc munkagépet használtunk, közülük a két porszívós takarítógépünk idén is közel 200 órán át teljesített terepen.

Emlékeztetjük a lakosságot arra is, hogy az utóbbi hetekben egy időben végeztük a csíkszeredai nagytakarítást és lomtalanítást, a vidéki lomtalanítást, a Harvíz Rt. által kezdeményezett parttakarítást és iskolai szelektív hulladékgyűjtési versenyt is. A segítségükre, támogatásukra éppen emiatt nagy szükségünk volt! Köszönjük szépen!